Ernæring, Overgangsalderen & Cancer

En kvinde kan betragtes som overvægtig, hvis hun spiser omkring 17.400 kalorier. På hendes 30 års jubilæum, havde hun mistet omkring 10 procent af sin kropsvægt. Hendes hofter og lår er vokset til mere end 10cm (eller en tomme) siden hendes 30 års fødselsdag.

Fedme og vægtøgning kan udgøre alvorlige sundhedsmæssige problemer, herunder tandkødssygdomme, diabetes, hjertesygdomme, og huller i tænderne. Forskning har vist, at omkring 50 millioner af USA’s 80 millioner indbyggere er overvægtige eller overvægtige. (Skøn for dem, der er klassificeret som fede spænder fra 20 til 30 millioner.

En kvinde med en vægt problem er langt mere tilbøjelige end en af hendes normalvægtige kolleger til at udvikle brystkræft. Baseret på About.com’s data, brystkræft dødsfald pr 100.000 kvinder er på et gennemsnit på omkring en død for hver fire.

Jon Chan MD, direktør for Breast Breast Program på University Hospitals of Cleveland i Ohio, er citeret af About.com for at sige: “Vi er kun lige begyndt at forstå sammenhængen mellem vægtøgning, brystkræft, og fedme.”

Så hvad er forbindelsen? Denne teori er ikke universel. Det vil tage tid og individuelle undersøgelser for at afgøre, hvad der sker i hver enkelt kvinde, og hvordan dine gener kan påvirke risikoen for brystkræft. Chan, der også er professor i arbejdsmiljømedicin ved University Hospitals of Cleveland (Ohio), studerede 730 kvinder i alderen fra 40 til 85 år. Ifølge Chan, 330 kvinder i denne undersøgelse havde høje niveauer af østrogen i deres kroppe. De led af defekte skjoldbruskkirtler, der kan efterlade dem med svage immunforsvar og gøre det vanskeligt for deres selvtillid og knogler.

Chan hævder, at disse kvinder havde større risiko for at udvikle brystkarcinom end kvinder, der havde normale niveauer af østrogen og / eller progesteron. Så for eksempel, brystkræft var mindre udbredt hos kvinder med højere niveauer af østrogen end normalt.

Chan og andre forskere tyder på, at problemet ikke var hos kvinder, hvis østrogen niveauer er lave. Enten genkendte de det ikke, eller også var de ligeglade. De fleste tilfælde er forårsaget af den måde, kvinder kombinerer hormoner fra forskellige fødevarer. Dette skaber en “spiselig kaskade”, hvilket fører til østrogen dominans. Chan, en tidligere privat-praktiserende urolog, udtalte: “Fødevarer spist sammen kan have forskellige virkninger på østrogen dominans.”

Mænd, der spiser østrogen rige fødevarer (f.eks animalske produkter, chokolade, tobak, alkohol og andre østrogen-rige stoffer), kan oprette deres kroppe for en “sur kæde” af begivenheder, der kan forårsage hormonelle ubalancer og langsigtede sundhedsproblemer. Chan hedder det: “Vi mener, at brystkræft er bedst forudsagt af kvindernes hormoner og genetik.” Vi har mødre, der ammer deres babyer på trods af at være fattige i intelligens, vi har kvinder med osteoporose senere i livet, og post-menopausale kvinder med fantastiske smertebehandling, der stadig kan opleve det, selv om du tager østrogen narkotika.

Chan foreslår, at hele fødevarer kan være den bedste, fordi de har det bedste fra begge verdener. De er rige på sunde østrogener (fra sojafoder, korn), som understøtter hormonbalance.

Den rådgivende ernæringsbalance for at imødekomme hver kvindes unikke behov vil altid være et arbejde i processen. Chan hævder, at den fase, hvor vi er som nation er ikke en af en afbalanceret kost, men af en afbalanceret persons kost. Dette vil give os mulighed for at opfylde behovene hos gravide kvinder gennem hele vores liv. Det er umuligt at rette op på ubalancen i denne fødekæde, som vi ved. Kvinder kan stadig opnå “mission kontrol” ved at følge en “afbalanceret” spise plan, der omfatter mindre af en fødevare gruppe (undtagen i tilfælde, hvor protein og fedt skal være lige).

Denne virkelighed forværres af det faktum, at gravide kvinder skal være aktive i løbet af deres graviditetsår. Dette betyder ikke, at du skal udøve på en regelmæssig tidsplan, men det kræver at spise de rigtige fødevarer samt få nok søvn.

Udgivet
Kategoriseret som Viden

Skriv kommentar